Belgian Music Days te gast bij Boetiek Klassiek op Klara

BOETIEK KLASSIEK zaterdag 24 februari 15u-18u

Met Nicole Van Opstal

Klara, blijf verwonderd

Op 1 en 2 maart opent campus Lemmens (Leuven) zijn deuren voor twee dagen Belgische muziek. ‘Belgian Music Days’ is een organisatie van voornamelijk componistenverenigingen uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Twee dagen lang kunt u genieten van concerten met Belgische muziek vanaf 1830 tot nu, zowel klassiek, jazz als crossover.

Boetiek Klassiek van zaterdag 24 februari  deint mee op de golven en zet die dag enkel Belgische muziek in de vitrine. Luisteraars mogen tot woensdag 23 februari, muziekverzoeken sturen naar boetiekklassiek@klara.be.  Op klara.be kunt u deelnemen aan een Belgische muziekquiz (van vrijdag 23/02 tot maandga 5/03), goed voor enkele cd-pakketten met Belgische muziek. Te gast zijn componist en mede-organisator Pieter Schuermans, pianiste Thérèse Malengreau, saxofonist Kurt Bertels (Kugoni Trio) en dirigent Michel Tilkin. Deze laatste dirigeert een verenigd studentenorkest (LUCA Leuven en ARTS² Mons) met een creatie van Luc Van Hove.